romersk-katolska dejtingsajter

Den här sidan riktar sig till dig som vill veta mer om vad det innebär att vara katolik och vad religionen står för. Den katolska kyrkans överhuvud är biskopen i Rom, påven Franciskus. Det var Jesus själv som gav förtroendet till en av sina apostlar att vara ledare för den unga Kyrkan. Benedictus XVI den 2, williamson föddes som son till anglikanska föräldrar och är brittisk medborgare. Men han kan inte fatta beslut som går emot kyrkans lära. Vi vet att många församlingar i Svenska kyrkan regelbundet upplåter sina gudstjänstrum för katolskt mässfirande utan att ställa några som helst krav på att enbart präster som inte är tvungna att leva i celibat ska få tjänstgöra. Däremot kan en sådan kommunitet generöst låna ut ett katolskt gudstjänstrum till svenskkyrkliga grupper som vill fira mässa, även om celebranten är kvinna. På ett lika generöst sätt välkomnar katolska kommuniteter runt om i världen svenskkyrkliga grupper som vill fira mässa vid deras altare, alldeles oberoende av om celebranten är kvinna eller man.

Förföljelsen av kristna i Mellanöstern har tvingat många kaldéer att fly ifrån Irak och Syrien. Den kaldeiska gruppen i Södertälje är aktiv i den katolska församlingen och det finns ett stort engagemang - inte minst bland barn och ungdomar - men problemet har varit brist på utrymmen för alla de aktiviteter som pågår. Påven är kyrkans ledare och en synlig symbol för kyrkans enhet. Innehållet på sidan är skrivet av Mikael Norberg, allmänt intresserad av teologi, med tonvikt på det katolska, samt historia.

Om svenskkyrkliga och katolska präster kan samsas vid samma altare på andra håll i världen är detta en reell möjlighet också på en retreatgård med ekumeniska ambitioner. Communiqué of the General House of the Society of Saint Pius X (October 24, 2012) Remissione della scomunica latae sententiae Arkiverad 1 februari 2009 hämtat från the Wayback Machine. Heliga skrifter, den katolska religionen kan ses som en bokreligion, vilket innebär att nedteckade ord utgör stor betydelse i hur religionen lärs ut och tolkas. Den huvudsakliga indelningen gäller mellan den romersk-katolska och den ortodoxa läran. Se även lista över katolska tidskrifter och samlingen med länkar.

Bästa sjuksköterska dejtingsajter
Gratis dejtingsajter i mpumalanga